Dunai pályázatok: határmenti híd épülhet Magyarországon

iho   ·   2015.07.06. 20:20
400px_duna-hidak_budapest

Az Európai Unió közlekedési biztosa, Violeta Bulc június végén jelentette be a finanszírozásra érdemesnek ítélt TEN-T közlekedési projekteket. Mivel a pályázatok összértéke az elérhető tizenhárommilliárd eurós költségvetés háromszorosát tette ki, a kiemelt projekteket leszámítva számos támogatást jelentős mértékben csökkenteni kellett – írja a Logistik Express.

A Dunát több beruházás is érinti: a jobb hajózhatóságot elősegítő munkálatok több mint harmincöt millió euró társfinanszírozást nyertek el, valamint százmillió eurót különítenek el egy Magyarországon megépítendő határmenti hídhoz. A projektek között található az osztrák közlekedési minisztérium pályázata, a FAIRway Austria is 646 ezer eurós becsült költségvetéssel, amelynek felét az Unió állja.

A nemzeti és regionális folyami forgalomirányítók és promóciós irodák európai platformjaként szolgáló INE-t (Inland Navigation Europe) 2000-ben hozták létre az Európai Bizottság támogatásával. Az INE komoly lehetőségeket lát a fenntartható közlekedést elősegítő hosszú távú stratégiák támogatásában. Ezáltal egyre több áru szállítása történhetne vízi úton az Unió azon régióiban és városaiban, melyek hozzáférhető és hajózható folyókkal vagy csatornákkal rendelkeznek. Az INE egy kereskedelmi érdekektől mentes, semleges platform.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek