Egy biztos: a találgatás

MTI/iho   ·   2016.02.12. 11:15
bajorszembe0

A felső-bajorországi rendőrség legfrissebb közleménye szerint „nem lehet tenni semmilyen megállapítást a baleset pontos okáról”, és a traunsteini ügyészség vezetésével zajló vizsgálat még csak a kezdeti szakaszban tart. A tartományi bűnügyi rendőrség egy ötven fős nyomozócsoportja dolgozik az eset feltárásán, munkájukat a szövetségi rendőrségtől is támogatják szakértők.

(fotók: Daily Mail)

Ismert, a Münchentől mintegy negyven kilométerre délkeletre húzódó Holzkirchen-Rosenheim egyvágányos vasútvonalon kedden történt balesetben tizenegy ember meghalt, tizenhatan súlyosan, hatvanhárman könnyen megsérültek. Eddig kilenc halott személyazonosságát tudták megállapítani, valamennyien férfiak, 24 és 60 év közöttiek és a térségből származnak. Közöttük van a két vezér is.

A szerencsétlenség egy hosszú, éles ívben, erdős területen történt. A két szerelvény vezetője valószínűleg közvetlenül az ütközés előtt látták meg a velük szemben közlekedő vonatot, nem maradt idejük a fékezésre sem, és a két regionális személyszállító vonat nagy sebességgel egymásba rohant.

Az első, azóta többször cáfolt sajtójelentések szerint egy forgalomirányító tiszt hibájából kerülhettek szembe egymással a Meridian vasúttársaság szerelvényei. Az illetőt azóta kihallgatták, és ugyan nem lehet kizárni, hogy mulasztást követett el, de nincs „alapos gyanú” vele szemben.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek