Egy teherautó felnyitott platója letépte a drótot Csórnál; remekül helyt állt a Volánbusz a pótlózásban

iho/vasút   ·   2022.03.01. 09:00
00_hatvan_keses

Furcsán búcsúzott a február – ha nem okozott volna elég kellemetlenséget a Szombathely/Zalaegerszeg felől a fővárosba utazóknak a majd egész napos havazás, havas eső, még műszaki problémák is adódtak a hónap (és a tél) utolsó napján.

Veszprémben ugyanis a 9:31-es, Zalaegerszeg–BUdapest Göcsej IC-re várva az ellen-Bakony IC érkezését hatvanperces perces késéssel jelezték, aminek az okát akkor még nem lehetett tudni... Pétfürdőt elhagyva a vonat hangosbemondóján közölték, „a vonat csak Várpalotáig közlekedik.” Palotán leszállították az utazókat, és közölték velük, Csór közelében felsővezeték-szakadás történt, ezért vonatpótló buszokat állít ki a szolgáltató. Le a kalappal (esernyővel) a Volánbusz Zrt. előtt, hiszen Veszprémből egy Ikarus EAG E95.55-tel és egy Volvo AlfaRegio B12B-vel, Várpalotáról egy Ikarus C56-tal állt elő – mintegy tíz percen belül érkeztek a kocsik.

Várpalotán leszállítják az IC-ről a még reménykedő utasokat

Az utazóközönség így – lényegében egész nap, mert a hiba elhárítása az esti órákig tartott, kisebb-nagyobb késéssel ugyan, de eljutott úticéljához, de mind a személy-, mind a teherforgalom megérezte úgy a műszaki problémát. Hivatalos forrás szerint: „Csór-Nádasdladány és Várpalota állomások között, egy átjáróban egy teherautó felnyitott platója leszakította a felsővezetéket.”

Háromból kettő – a veszprémi pótló buszok a fehérvári állomás előtt

Kép és szöveg: Benkő Péter Roland

Nyitóképünkön: Tartályvonatok mellett dekkoló IC-szerelvények Palotán

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek