Egymásba rohant két metró

MTI/iho   ·   2014.05.02. 11:25
seoul0

Szombati fejlemények:

A legfirssebb közlések szerint kétszázharminc ember sérült meg a szöuli balesetben. Negyvenhárom utast kellett kórházba szállítani. A balesetet követő mintegy tíz perc alatt biztonságba helyezték a két szerelvény mintegy ezer utasát.

Illetékesek, sajtósok és katasztrófaturistává átalakult utasok a szöuli metróbaleset helyszínén. A képre kattintva galéria nyílik (fotók: bbc.co.uk)

Pénteki információk:

A dél-koreai média híradásai szerint a szöuli metró 2-es vonalának Szangvangszimni nevű állomásán egy érkező szerelvény futott bele egy másik, az állomáson álló szerelvény végébe.

Az ütközésben kisiklott az elöl lévő szerelvény két kocsija, és az utasok egy része állítólag akkor sérült meg, amikor a felszólítások ellenére nem maradt bent az elöl lévő szerelvényben, és sokan kiugráltak az alagútban maradt kocsikból. A városvezetés szerint magát az ütközést a követési távolságot automatikusan tartó rendszer hibája okozhatta.

Korábban írtuk:

A dél-koreai főváros mentőszolgálatának egy tisztségviselője a balesettel kapcsolatban elmondta, súlyos sérültje nincs az ütközésnek. A Yonhap dél-koreai hírügynökség szerint a metró egyik szerelvénye belefutott egy másik szerelvény végébe a szöuli metró 2-es vonalán. A sérültek közül néhányat kórházba vittek.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek