Elakadt kamionok Veszprém megyében

MTI   ·   2013.03.14. 09:13

Kamionstopot rendeltek el Városlőd és Pápa között csütörtökön a havazás miatt, és a 82-es utat ugyancsak lezárták a teherautók előtt – közölte a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Révész András elmondta: Veszprém megyében a hajnali óráktól kezdődően folyamatosan – változó intenzitással – havazik, a felerősödő szél helyenként viharossá válhat, így az a friss hóból hófalakat, hótorlaszokat emelhet.

Tájékoztatása szerint a rendőrség a 7,5 tonnánál nehezebb tehergépkocsiknak megtiltotta a közlekedést a 83-as főút Városlőd és Pápa közötti szakaszán, kerülni Devecser irányába lehet. Elakadt kamionok nehezítik még a forgalmat Csesznek térségében, ezért a rendőrség lezárta a kamionforgalom elől a 82-es főutat is.

Csütörtökön reggel a havazás miatt háromszor kérték a katasztrófavédelem segítségét, az esetek többségében elakadt kamionok műszaki mentését kellett az egységeknek elvégezniük, főként a Bakony útjain – tette hozzá Révész András.

Kapcsolódó hírek

Ellátási lánc Vasút Szállítmányozás Nagyvasút

Lengyel kamionokkal szállítják el az Eperjeske-Rendezőn rekedt orosz tehervagonokat

iho/vasút   ·   2024.04.08. 12:35

Az Ukrajna elleni támadás megindulásakor az Oroszországi Vasutak többezer vasúti teherkocsija rekedt külföldön, Magyarországon, a záhonyi átrakókörzetben körülbelül nyolcszáz. Tavaly nyári nagy elszállítási hullámuk után újra konvojban közlekednek a szétszerelt vagonokkal megrakott trélerek.