Elektromos közlekedés: töltő is kell hozzá

iho   ·   2013.10.10. 09:01

A világ egyik legtekintélyesebb autókiállításának látogatói kézzelfogható élményt kaptak az autózás jövőjét illetően, írja az ABB elektronikai cég közleménye, hangsúlyozva annak a technológiának a fontosságát, amely az elektromos autók közlekedését lehetővé teszi: ez pedig a gyorstöltés.

A BMW a közelmúltban megrendezett Frankfurti Nemzetközi Autókiállításon bemutatta új i3 típusú elektromos autóját. Angela Merkel német kancellár megnyitó beszédében arról tájékoztatta a jelenlévőket, hogy a német kormány tervei szerint az évtized végére egymillió elektromos autó közlekedik majd Németország útjain, a német autógyártók szövetsége szerint
pedig a németországi autógyárak eddig 16 új elektromos autómodell bevezetését jelentették be az elkövetkező pár évre.

(fotó: AAB)

A kiállítás ideje alatt az ABB biztosította az i3 típusú autók rendelkezésre állását az innovatív Terra 53 típusú gyorstöltő-állomásai segítségével, amelyek megfelelő választ adhatnak az elektromos autó vásárlását fontolgatók részéről felmerülő kérdésekre. A fogyasztók máris élvezhetik az egyenáramú gyorstöltő állomások által kínált előnyöket, amelyeknél mindössze 15 percet vesz igénybe az autók feltöltése, azaz a jármű út közben is feltölthető, és nem szükséges 6-8 órát szánni az otthoni éjszakai feltöltésre. Ennek köszönhetően növekszik az elektromos autók hatótávolsága, azaz hosszabb utazásokra is alkalmassá válnak.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek