Elhalasztják az IT-Trans 2020-at

iho   ·   2020.03.02. 15:00
400px_ittrans

A rendező Nemzetközi Tömegközlekedési Szövetség (UITP) és a rendezvény helyszínéül szolgáló Messe Karlsruhe a napokban hozta meg a döntést a vírus elmúlt napok során bekövetkezett terjedésére tekintettel, valamint a helyi hatóságok tanácsait figyelembe véve. A rendezvényt a kiállítók, küldöttek és látogatók biztonságára és egészségére tekintettel halasztják el. A szervezők szerint a jelenlegi körülményeket figyelembe véve ez a helyes döntés, ennélfogva az érintettek megértését kérik.

A koronavírus terjedésének veszélye miatt későbbre halasztják az idei karlsruhei IT-Trans 2020-at (kép forrása: IRJ)

A kategóriájában a legnagyobb rendezvénynek számító, a tömegközlekedési ágazat digitalizációját kiemelt fontosságúnak tekintő IT-Trans kiállítást március 3-a és 5-e között tartották volna Karlsruhéban. A rendezők szerint a múlt hét során már több jelentős kiállító, fontos előadó és támogató egyesület is jelezte, hogy mégsem vesz majd részt az IT-Transon, mivel számos uniós székhelyű vállalkozás korlátozásokat vezetett be az alkalmazottjaik üzleti utazásaival kapcsolatosan. A rendezvényen 35 ország 270 kiállítója mutatta volna be legújabb technológiáit és megoldásait a tömegközlekedési szektort érintően – jelenti az International Railway Journal.

A váratlan körülmények fényében sem az UITP, sem a Messe Karlsruhe nem érzi úgy, hogy az érdekeltek által elvárt biztonságos és nyugodt környezetben lehetne megrendezni az IT-Trans 2020-at, ennek okán egy későbbi, egyelőre meg nem határozott időpontra halasztják el a rendezvényt. A rendezők az új időpontról napokon belül közleményt fognak kiadni.

A Railway Pro arról ír, hogy az IT-Trans 2020-szal egyidőben zajlana a taxi- és fuvarközvetítési konferencia is, melyet szintén későbbre halasztanak.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek