Elhunyt Lánczos Péter

iho/vasút   ·   2016.02.29. 19:35
lpeter0

Közel kétezer kocsi alá építették be az ötvenes, hatvanas és a hetvenes években azt a forgóvázat, amelynek egyik szülőatyja volt Lánczos Péter. A Gépipar Kiváló Dolgozója, Kiváló Vasutas, a Közbiztonsági Érem aranyfokozatának kétszeres kitüntetettje, a Haza Szolgálatáért bronzfokozatának, valamint a Magyar Köztársasági Érdemrend kiskeresztjének birtokosa életműve elismeréseként 2005-ben megkapta a Mikó Imre-díjat is.

Lánczos Péter

Dolgozott baleset vizsgálóként, de tagja volt a MÁV Szimfonikusok Zenekari Alapítvány kuratóriumának is.

Az Országos Dokumentum-ellátási Rendszer az alábbi kötetek szerzőjeként tartja számon.

Családja a temetéséről később intézkedik.

Kiadónk a múltidéző sorozatunkban tavaly áprilisban közölte azt a portrét, amely az Indóház 2007. februári számában jelent meg. Írásunkat itt olvashatják el újra.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek

Nagyvasút Vasút

Elhárulhatnak az akadályok az uniós hosszútehervonat-projekt megvalósulása elől

iho/vasút   ·   2024.03.05. 12:00

Az Európai Parlament TRAN bizottsága egyhangúan jóváhagyta az uniós vasúti infrastruktúra kapacitásának optimalizálását sürgető javaslatot. A terv több árut juttat a vonatokra – ez a Green Deal kulcsfontosságú eleme – a kiterhelt vasúthálózaton jelentkező problémák felszámolásának és a tehervonatok útvonalának szisztematikusabb tervezésének az igényével. A helyzet azonban ennél jóval bonyolultabb.