Elhunyt Zahumenszky József

iho/közút   ·   2018.07.16. 11:58

A szomorú tényről unokája, Barsi Orsolya értesítette szerkesztőségünket:

„Mély fájdalommal tudatjuk, hogy dr. Zahumenszky József július 8-án életének 90. évében elhunyt. Zahumenszky József a magyar közlekedéspolitika évtizedeken át meghatározó alakja volt. 1943-tól dolgozott szállítmányozásban, a nevéhez fűződik a Volán Tröszt megszervezése, ahol vezérigazgató-helyettesként 34 évet dolgozott.

Ezt követően, 1984-től 1991-ig a BKV vezérigazgatója volt. Tevékenyen részt vett tudományos és szakmai szerveztek munkájában mint a Közlekedéstudományi Egyesület, amelynek társelnöke (1969–1984), majd főtitkára volt (1984–1994) vagy a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete. Egész életében vallotta a megbízó tiszteletét, azt, hogy mindig a fuvaroztató vagy az utas érdekében kell eljárni.

Gyászolja szerető családja, két lánya, veje, öt unokája és kilenc dédunokája.

Kérésére két évvel korábban elhunyt imádott feleségével együtt veszünk tőle búcsút 2018. szeptember 3-án, a Farkasréti temető ravatalozójában, 14:30-kor.

Részvétnyilvánításra és kapcsolatfelvételre kérem, ezt az email címet használják!

Unokája:

Barsi Orsolya”

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek