Elindult a hajózási főszezon a Balatonon

MTI/iho   ·   2022.07.02. 11:35
00_bahart_176

Megkezdődik a Balatoni Hajózási Zrt. 176. hajózási főidénye: tizenhét kikötőben felújított hajókkal, megújult és kibővült menetrenddel várják a hajózni és kirándulni vágyókat.

Az ötvennyolc napos személyhajózási főszezonban tizenkét útvonalon indítanak menetrendi hajókat. Idén közvetlen járatok indulnak Siófokról Tihanyba, a Balatonföldvár–Tihany útvonalat meghosszabbították Balatonfüredig. Balatonföldváron fontos átszálló pont alakult ki, továbbá a déli és északi part jobb összeköttetése érdekében újra bekapcsolódik a személyhajózási útvonalak állomásai közé Tihanyrév kikötője.

A menetrendi hajókon kívül séta- és nosztalgiahajókat is indít a társaság, a főszezonban 2225 alkalommal. Varázshajók és bulihajók kilenc kikötőből indulnak. A programhajó-kínálatot növeli a siófoki Plázzsal közösen indított egyedi bulihajó, amely ötször indul a szezonban.

(illusztrációk: Bahart)

A megújult menetrendi hajókon balatoni borászok és sörfőzde különlegességeivel bővült a büfék választéka. Az idén is ingyen utazhatnak a települések közötti hajójáratokon a gyerekek a Kajla útlevéllel. Ettől az évtől online is vásárolható hajójegy a jegy.bahart.hu oldalon, és a pénztárakban továbbra is lehet fizetni SZÉP-kártyával.

A balatoni komp a főszezonban Szántódrév felől 6.40 és 23.20, Tihanyrév felől 7.00 óra és 23.40 között közlekedik negyven percenként, nagy forgalom esetén sűrűbben.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek