Elindult Budapesten az Upper projekt

iho   ·   2023.02.11. 15:00
00_upper_projekt

Cél: a közösségi közlekedés szerepének megerősítése.

Az Upper projekt keretében a közösségi közlekedés által nyújtott előnyöket szeretné tovább növelni a BKK, és még vonzóbbá, utasbarátabbá tenné a szolgáltatást. Ezzel a zéróemissziós mobilitás arányának és versenyképességének növelését, támogatva a 2030-ra elérendő Európai Uniós Zöld Megállapodást.

A Budapesti Közlekedési Központ az Upper keretében fejlesztené a BudapestGO utazástervező rendszert és bővítené a funkcióit, továbbfejlesztené a közösségi közlekedést előnyben részesítő intézkedéseket, ösztönözné a multimodális (részben közösségi közlekedés, részben más közlekedési mód használatával történő) utazásokat a Multimodális Digitális Mobilitási Csomagok létrehozásával, valamint javítaná a közösségi közlekedési szolgáltatások hatékonyságát és kényelmét.

A mintegy 23 millió euró költségvetésű projekt nyitóeseményét 2023 januárjában tartották Brüsszelben, a Nemzetközi Tömegközlekedési Szövetség (UITP) jóvoltából, amelyen a Budapesti Közlekedési Központ kollégái is részt vettek.

A BKK eddigi legnagyobb költségvetésű, hetven százalékban az Európai Unió által támogatott kutatás-fejlesztési projektje várhatóan négy évig tart, többek között olyan partnervárosok részvételével, mint Oslo, Róma, Mannheim és Valencia.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Közút Zöldút Infrastruktúra Kerékpár

Újjászületnek a metrópótlás buszsávjai

iho   ·   2023.05.31. 09:00

Május 22-én átadták a felújított M3-as metró összes állomását. Mivel a metrópótlás is véget ért, már nincs szükség a buszsávokra a Váci út–Üllői út tengelyen. Mindez lehetőséget teremt a többi között arra, hogy biztonságosabbá váljon a biciklizés Budapest észak–déli tengelyén, ezzel együtt pedig csökkenjen a belváros környezeti terhelése.