Elkészült a Csaba úti felüljáró Szombathelyen

MTI   ·   2012.10.15. 18:26

Elkészült a Sopron–Szombathely–Szentgotthárd vasútvonal korszerűsítésének részeként a szombathelyi Csaba úti felüljáró, a tervezett határidőnél 102 nappal korábban – közölte Rázó László, a GYSEV szóvivője.

A 2,5 milliárd forintos beruházás célja az volt, hogy megszüntessék a szintbeli átjárót. Ennek megfelelően a megépített 155 méter hosszúságú felüljárón a közúti forgalmat vezetik el, a gyalogosok és kerékpárosok számára pedig egy 52 méter hosszú aluljáró nyújt biztonságos átkelési lehetőséget – ismertette.

A gyorsabb kivitelezés a kedvező időjárás, az előkészítés  hatékonysága, valamint a beruházás megvalósításában résztvevő cégek és szervezetek összehangolt közös munkája eredménye – tette hozzá.

A létesítményeket október 18-án Hende Csaba honvédelmi miniszter, Völner Pál a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium helyettes államtitkára, Puskás Tivadar Szombathely polgármestere, Dávid Ilona a GYSEV Zrt. elnöke, Kövesdi Szilárd a GYSEV Zrt. vezérigazgatója, valamint Németh Miklós, a kivitelezést végző Közgép Zrt. vezérigazgatója adja át – fűzte hozzá a szóvivő.

Kapcsolódó hírek