Elkészült a negyedik kijevi terminál

iho/repülés   ·   2012.04.06. 09:15

Műszakilag már elkészült, de csak májusban adják át az ukrán főváros légikikötőjének negyedik terminálját. Boriszpol D jelű csarnokát az üzemeltető ukrán állami vállalat építette egy török cég, valamint egy 180 millió dolláros japán banki hitel bevonásával – írja a hvg.hu.

Az új csarnok befejező munkálataival egy időben, néhány héttel ezelőtt végeztek a B terminál felújításával is, így a rangos sportesemény alkalmából már egy teljesen megújult repülőtér fogadhatja a nemzetközi utasokat.

Az üzemeltető ígéretei szerint hamarosan belefognak a reptér cargo bázisának bővítésébe is. Ingatlanszakértők szerint Boriszpol adottságai az üzleti turizmus terén messze nincsenek még kiaknázva, így előbb-utóbb egy irodaház és egy magas komfortfokozatú szálloda építése is esedékessé válhat.

Kapcsolódó hírek

Vasút Repülés Hajózás Nagyvasút Légiközlekedés Belvíz

Brüsszel döntött: 2040-ig el kell készülnie a Budapest–Bukarest NSV-nek

iho.hu   ·   2024.06.17. 11:45

Jóváhagyták a TEN-T transzeurópai közlekedési hálózat fejlesztésére vonatkozó új uniós rendeletet, benne a magyar és a román főváros közötti nagy sebességű vasút megépítésére vonatkozó passzust. A döntés végleges, a hálózatot három lépésben fejlesztik tökélyre, a végső határidő 2050.