Előzetesben a röszkei balesetet okozó kamionos

MTI   ·   2012.07.02. 14:15

A 32 éves férfit még szombaton őrizetbe vették, majd kezdeményezték előzetes letartóztatását. A járművével Németországból Törökországba gyúlékony anyagokat, illetve ciánvegyületeket szállító kamionos ellen halálos tömegszerencsétlenséget okozó közúti baleset gondatlan okozásának gyanúja miatt indul büntetőeljárás.

A tömegbaleset szombat hajnalban történt. A röszkei átkelő kilépőoldalán a Belgiumból, Ausztriából és Németországból szabadságukra hazatérő török származású vendégmunkások okozta forgalom miatt mintegy két kilométeres kocsisor torlódott fel, a veszélyes anyagot szállító kamion ebbe a sorba rohant bele hátulról.

A balesetben a leghátsó autóban utazó 44 esztendős férfi életét vesztette, az akkori tájékoztatás szerint ketten – egy kislány és egy felnőtt – életveszélyesen megsérültek, öten súlyos, heten könnyű sérüléseket szenvedtek.

Három tizenéves gyermek sérült meg súlyosabban – közölte vasárnap az SZTE Gyermekklinikájának igazgatója. Túri Sándor professzor elmondta: egy kislányt medence- és bordatörés miatt kellett megműteni, és belső mellkasi zúzódásai is súlyosak, állapotát sikerült stabilizálni, már nincs életveszélyben. A másik két gyermek csonttörést szenvedett, egyiküknek a mája is megsérült. A baleset három gyermekkorú sérültjének fölépülése több hetet vesz igénybe – tette hozzá a professzor.

Hat felnőtt kisebb agyzúzódás, bordatörés, nyaki csigolyasérülés, belső zúzódások miatt került az SZTE Traumatológiai Klinikájára. Hétfőn Pintér Sándor, a klinika helyettes vezetője elmondta: a felnőtt sérültek állapota kielégítő, elszállításuk megszervezését az osztrák hatóságok kezdték meg. Néhányan már hazatérhetnek, a többiek ellátásáról az osztrák egészségügyi intézményekben gondoskodnak majd, mivel a sérültek Ausztriában dolgoztak.

Kapcsolódó hírek

Közút Autóbuszközlekedés

Advent második vasárnapján kezd kétnapos sztrájkba a Volánbusznál a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet

iho/közút   ·   2023.12.08. 09:00

A Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet – arra hivatkozva, hogy 2024-re még nem született bérfejlesztési ajánlat – advent december 10-ére és az azt követő hétfőre, december 11-ére munkabeszüntetést hirdetett a Volánbusznál. A vállalatnál működő közel húsz érdekképviseletből eddig egyik sem jelezte csatlakozási szándékát a munkabeszüntetéshez.