Emelheti a jegyek árát a BKV

iho/vasút   ·   2011.11.29. 10:32

Nagyjából hárommilliárd forint kiesést okozhat a BKV-nak az, ha a jegyárak nem változnak 2012-ben. Ebből mintegy kétmilliárdot az infláció indokol, a további egymilliárdot pedig az áfa megemelése – mondta el Dorner Lajos, a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) elnöke a Világgazdaságnak.

A lap szerint az ötmilliárd forintos gyorssegély, amelyet Orbán Viktor miniszterelnök és Tarlós István főpolgármester múlt heti tárgyalása után, a hétvégén utaltak el a BKV-nak, csak a tűzoltásra lehet elég. Csak az több mint a duplájába kerülne ennek az összegnek, hogy az idei évet különösebb problémák nélkül túlélje a közlekedési cég. A lap szerint egy hónapja járt le egy ötmilliárdos hitelkeret, hamarosan pedig egy újabb hatmilliárdos visszafizetése válik esedékessé. Jövőre pedig a 77 milliárdos adósságállomány csaknem felét el kell kezdeni törleszteni.

A szerdai közgyűlés dönthet a 2012-es jegy- és bérletárakról.

Kapcsolódó hírek

Közút Infrastruktúra

Újra van győztese az észak-erdélyi autópálya építésének, talán most már elkészül a hiányzó tizenhat kilométer Aranyosgyéresnél

MTI/iho   ·   2022.08.09. 17:20

Az osztrák Strabag és a német Geiger romániai leányvállalatainak a konzorciumát hirdette ki győztesnek a romániai közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság az észak-erdélyi A3-as autópálya Kolozsvár és Marosvásárhely közötti hiányzó szakaszának a megépítésére kiírt pályázaton.