Épülhet a körgyűrű Marosvásárhelyen

MTI   ·   2013.05.07. 17:12

Ciprian Dobre, a Maros Megyei Tanács elnöke kedden bejelentette, hogy hamarosan elkezdődik a marosvásárhelyi körgyűrű építése. Az Agerpres hírügynökség jelentése szerint a tanácselnök elmondta, hogy a 11,6 kilométeres körgyűrű Marosvásárhely délkeleti (Segesvár felőli) kijáratát köti össze a város északi (Szászrégen felőli) kijáratával úgy, hogy elkerüli az erdős területeket. Ha júniusban sikerül kihirdetni a versenytárgyalás győztesét, a 48 hónapos kivitelezési határidő is lerövidíthető.

A marosvásárhelyi körgyűrű kérdése éveken át megosztotta a 45 százalékban magyarok által lakott város lakosságát. Dorin Florea, Marosvásárhely polgármestere ugyanis egy szűkebb körgyűrűt szeretett volna építeni, amely a város melletti erdőt is átszelte volna, ez azonban a környezetvédők heves tiltakozását váltotta ki.

Kapcsolódó hírek

Közút Infrastruktúra

Újra van győztese az észak-erdélyi autópálya építésének, talán most már elkészül a hiányzó tizenhat kilométer Aranyosgyéresnél

MTI/iho   ·   2022.08.09. 17:20

Az osztrák Strabag és a német Geiger romániai leányvállalatainak a konzorciumát hirdette ki győztesnek a romániai közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság az észak-erdélyi A3-as autópálya Kolozsvár és Marosvásárhely közötti hiányzó szakaszának a megépítésére kiírt pályázaton.