Fejleszti légimentőbázisát Miskolc

iho/repülés   ·   2020.11.22. 12:00
00_miskolci_legibazis

A városban és vonzáskörzetében a mentési feladatok hatékony, legrövidebb időn belüli végrehajtása, a sérültek mihamarabbi szakszerű orvosi ellátása valósulhat meg.

Az önkormányzat honlapján jelent meg, korábban a kijelölt települések közül a rendőrség Miskolcon nem rendelkezett a légimentőbázis kialakításához szükséges építési területtel, pedig az országos lefedettség biztosításához további bázisok létesítése vált szükségessé.

A légimentőbázisok optimális elhelyezésének feltétele, hogy a lehető legnagyobb hatótávolságban képesek legyenek Magyarország területét lefedni, egy-egy bázis területe a legnagyobb területre – minél több embert érintve – terjedjen ki, a minél magasabb szakmai színvonalú segítségnyújtást támogatva.

(fotók: Nagy Ádám)

Ez a fejlesztés Miskolcon, egy jelenleg is légimentőbázisként működő, az önkormányzati vagyonkezelő tulajdonában lévő ingatlanon valósul meg, amely adásvételi szerződés útján kerül a Magyar Állam tulajdonába, és a Készenléti Rendőrség vagyonkezelésébe.

A fejlesztés magában foglal

  • egy speciálisan kialakított leszállóhelyet,
  • a helikopter elhelyezését célzó hangárépületet,
  • garázst egy mentőautónak,
  • valamint a személyzet (orvosok, paramedikusok, pilóták) pihenését szolgáló körleteket és szociális helyiségeket tartalmazó kiszolgáló épületet.

A tervezett légimentőbázisnak egy hektárnyi terület kell, – a miskolci repülőtér 24,5 hektáros, azaz a terület tulajdonosa, a Miskolc Holding Zrt., továbbra is könnyedén biztosítani tudja a repülési célú használatot.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek