Felfüggesztett vasúti kedvezmény Szlovákiában

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2020.03.27. 09:00
R610_01

Az Igor Matovič vezette új szlovák kormány a koronavírus-járvány gazdasági hatásaira való tekintettel ideiglenesen felfüggesztette a 15 éves kor alatti diákoknak nyújtott vasúti kedvezményt. Az intézkedés az iskolák zárva maradásáig lesz érvényben. A 62 év feletti nyugdíjasok számára a nulla eurós menetjegy továbbra is megmarad. Csehországban napirendre került a diákok és nyugdíjasok 75 százalékos kedvezményének felfüggesztése is, de erről egyelőre nem született döntés.

A Pozsonyi Vártól távolodik egy éjjeli járat (fotó: ZSSK)

Legutóbb adtunk arról hírt, hogy Andrej Doležalt nevezték ki a Szlovák Köztársaság új közlekedési és építési miniszterévé. Most a tárca egyik államtitkárának személyére is fény derült: Ján Marosz lett a közlekedési és építési minisztérium közúti, vasúti és légi közlekedésért, valamint a elektronikus szolgáltatásokért és stratégiáért felelős államtitkár. Marosz a Nyitrai Egyetem Bölcsészkarán végzett. Az előző parlamenti ciklusban az OLANO (Egyszerű Emberek és Független Személyiségek) pártjának jelöltjaként parlamenti képviselő volt, a hírszerzést felügyelő parlamenti bizottság és az alkotmányjogi bizottság tagja volt.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek