Ferihegyi hőség: nem kell a betonon várnia az utasoknak

iho/repülés   ·   2012.06.20. 16:55
karam_cim

Az afrikai hőséget idéző júniusi kánikula miatt ideiglenesen felfüggesztették a gyalogos beszállítást a nappali órákban a Budapest Airport 2A termináljának forgalmi előterén. Az utasok továbbra is gyalogosan hagyják el az érkező gépeket, azonban a beszálláshoz mostantól buszok szállítják ki az utasokat – hangzik a Budapest Airport közleménye.

Az iho/repüléshez eljuttatott szöveg ugyan nem említi név szerint az ezügyben érintett légitársaságokat, de az intézkedés nyilván az utashidakat nem használó fapadosokra, illetve legnagyobb számban az eddig buszos szállítást is megtakarító Ryanair utasaira vonatkozik, akiknek az úgynevezett "karámokban", kordonokkal kijelölt helyeken a betonon kellett kivárniuk, amig beszállhatnak a gépekbe.

Felvételünk kedden készült: így várakoztak az utasok a beszállásra

A BA szerint amikor a hőmérő 35 fokot mutat árnyékban, a ferihegyi forgalmi előtéren ez jóval több, hiszen már a délelőtti órákban 47 fokosra hevült a repülőtéri beton. Emiatt a hatóságokkal történt egyeztetésnek megfelelően délelőtt 10 és délután 18 óra között ideiglenesen felfüggesztették a 2A forgalmi előterén a gyalogos beszállítást. Az utasokat a nappali órákban, amíg a hőségriasztás érvényben van, ismét autóbuszok szállítják az induló gépekhez, az érkező utasok azonban továbbra is gyalogosan hagyják el a repülőgépet.

A repülőtéren dolgozókról is gondoskodik a Budapest Airport. Tegnap óta, ahogy ez a kánikulában lenni szokott, a repülőtér munkabiztonsági szakemberei palackozott ásványvizet osztanak a betonon dolgozó rakodóknak, rampásoknak, a biztonsági őrség tagjainak és a biztonsági ellenőröknek, a karbantartó műszaki dolgozóknak. Csak a tegnapi napon 300 palack ásványvizet adtak ki a dolgozóknak – írja közleményében a repülőteret kezelő cég.

Amíg tart a rendkívüli hőség, az utasokat buszok viszik a gépekhez

A Budapest Airport fenntartja és folyamatosan ellenőrzi a 2. terminál épületének hűtését, illetve légkondicionálását. A repülőtéri éttermekben és a kávézókban is rekord mennyiségű ásványvíz és üdítőital fogy, egy szokásos tavaszi nap mennyiségének a kétszeresét is elfogyasztják ilyenkor az utasok.

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

Tükröm, tükröm!

iho/repülés   ·   2024.04.16. 16:00

Micsoda ötlet! A koreai fapados Jin Air tükröket szereltetett a fedélzeti poggyásztartókba. Nem kell már az ülésen tipródni, hogy kiderüljön, van-e még hely a csomagunknak.