Festékszagú gép, használt nyugati kocsik

Berky Dénes   ·   2014.06.14. 16:15
kiskep_034

Az egyik legszakadtabb Gigant volt a 034-es, azonban tavaly nyár végén bevonult a Szolnoki Járműjavítóba, hogy alaposan kipofozzák. A szeptemberi nyílt napon már kicsit megkopasztva, lezárva találkozhattunk vele a járműjavító udvarán, majd idén május 29-ére elkészült a felújítás. A szolnoki szakemberek látszólag remek munkát végeztek, rá sem lehet ismerni a 630 034-es pályaszámú villanygépre.

Kovács Viktor a felújított gép által vontatott használt kocsikból álló szerelvényt Pilisnél kapta lencsevégre<br>A képre kattintva galéria nyílik a 034-es Gigantról

A csili-vili gép egy derekas feladatot kapott: tizenkét kocsit vitt Kürtösre, ahol majd szétvágják azokat. A kocsik a Heros Rail tulajdonában vannak, de a vagonokat nem sikerült értékesítenie, annak ellenére, hogy műszaki állapotuk majdnem kifogástalan, csak a fővizsgájuk járt le. Részben DB Autozug Bomz- másrészt NS (Ex-DB) Bimz-kocsik, amelyek akár hazai viszonylatban is tökéletesen megfelelnének a távolsági gyorsokba.

Károly Ákos felvételén Pilisnél nyúlik el az ívben a selejtezésre szánt szerelvény

A Heros legutóbb tavaly decemberben adott el kocsikat, akkor tizenkilenc Bomz utazott Iránba, hogy ott találjanak második otthonra.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek