Földbe állt az RCC tolatógépe a BILK-en

Vörös Attila   ·   2019.01.22. 19:11
38bilk

Baleset történt ked hajnalban 3:50-kor a soroksári BILK-en: a konténerterminál kihúzóvágányának végén levő földkúpba ütközött a Rail Cargo Carrier 409 002-es pályaszámú tolatómozdonya. A gép a fák között állt meg, minden tengelyével siklott. A mögötte levő pőrekocsi, rajta egy konténerrel is követte, a mozdony rövid orránál levő gépteret teljesen levitte a gépről. Óriási szerencse, hogy a vezetőállást már nem roncsolta szét! A baleset körülményeiről egyelőre nem nincs bővebb információnk.

Csatatér a BILK kihúzójának végén. A képre kattintva galéria nyílik Vörös Attila fotóiból!

A kármentéshez a szolnoki baleseti segélyvonat indult útnak délután. A 001-es Szergej a három személykocsiból és a Kirow daruból álló szerelvénnyel délután öt körül érkezett meg a konténerterminálra. Ottjártunkkor a felsővezeték-szerelők húzták épp félre a drótot a majdani daruzáshoz.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

Magyar tulajdonba került a Dunakeszi Járműjavító Kft.

iho/vasút   ·   2022.06.29. 15:00

A Magyar Vagon Befektetési Vagyonkezelő Zrt. megszerezte a TMH International AG tulajdonrészét a Dunakeszi Járműjavító Kft.-t birtokló TMH Hungary Invest Zrt.-ben, ezzel a nemzetgazdaság szempontjából stratégiai jelentőségű vállalat teljes egészében magyar tulajdonba került.