Folyamatos a gazdasági növekedés a Gefcónál

iho   ·   2017.05.31. 16:15
400px_gefco

Az előző évhez képest 1,3 százalékos növekedést az európai autópiac jó teljesítménye és a stratégiai ügyfelekre történő erőteljes összpontosítás együttesen generálta. Az EBITDA (vagyis az adott negyedévvel záródó időszak halmozott üzemi eredménye az elszámolt értékcsökkenéssel együtt) 172,8 millió eurót tett ki, ez 32,1 százalékkal magasabb a 2015-ösnél. A jövedelmezőség jelentős növekedése a csoport a vásárlások optimalizálására és az állandó költségek folyamatos csökkentésére törekvő, proaktív politikájának köszönhető.

A növekedés kulcsfontosságú tényezőit a Gefco üzleti stratégiájának fejlesztései jelentik, mint például a költségek rugalmasságára és a működési kiválóságra való összpontosítás, valamint a fokozott befektetési politika. Ezek a kereskedelmi csapatok bevonásával és teljesítményével együtt tovább erősítették a csoport pozícióját Európa tíz legjobb logisztikai integrátora között, valamint a globális elsőséget a készjármű-logisztika (FVL) területén. A csoport 2016-os eredményei tükrözik a vállalat diverzifikációs stratégiájának jelentőségét. A tavaly a Renault Nissannal, a VWG Audi-val, a Toyotával, a BMW-vel és a Talgóval kötött új megállapodások azt jelzik az érintett iparágak számára, hogy a csoport innovatív, versenyképes és hatékony logisztikai megoldásokat tud kínálni. A PSA Csoporttal megkötött nyolcmilliárd eurós kizárólagos megállapodás támogatja a globális ellátási lánc öt évnél is tovább tartó optimalizálásával történő globális stratégiai törekvést. A megállapodás a PSA-hoz tartozó három márka, vagyis a Peugeot, a Citroën, valamint a prémiumszintű DS-nek kínált globális logisztikai és szállítási megoldások fejlesztésére és alkalmazására vonatkozik. Tartalmazza továbbá a teljes ellátási lánc irányítását és optimalizálását, a termeléshez, valamint az összeszerelő-üzemek számára szükséges alkatrészek beszerzésétől a kész járművek és az alkatrészek forgalmazásáig.

Az új diverzifikációs stratégia folyamatos növekedést teremt a Gefco számára (forrás: automotivelogistics.media)

A diverzifikációs stratégiával összhangban a Gefco számos iparág résztvevőivel kötött új szerződéseket, többek között a Whirlpoollal, a TPV  Technologyval, a Zentivával, az Artsen Zonder Grenzennel, valamint a CEVA Santé Animale Romaniával. 2016-ban a szállítmányozási specialista holland IJS Global integrálásával a Gefco globálisan már háromszáz helyszínen van jelen, ezzel a világ legnagyobb szállítmányozási területeit kínálja az Egyesült Államokon felül Kínában, Dél-Ázsiában és Ausztráliában.

Habár a meglehetősen pozitív gazdasági környezet továbbra tartogat némi bizonytalanságot, a csoport azon dolgozik, hogy 2017-ben is növekedést könyvelhessen el az ügyfelek igényeinek kielégítésére való képessége által, eközben pedig működési kiválóságot is kínál. A Gefco a kiadások költséghatékony kezelését a rugalmas üzleti modellel és a globális hálózattal ötvözve elégíti ki az ipari ügyfelek igényeit.

A csoport célja 2017-ben a készjármű-logisztikai üzletág bővítése, valamint a szárazföldi szállítás, a raktározás, az újrafelhasználható csomagolás, az árufuvarozás és a 4PL továbbfejlesztése új technológiák kipróbálása, valamint új partnerségek kötése által. A Gefco belép az e-kereskedelembe és továbbfejleszti tevékenységét az összetett termékek és a bejövő logisztika terén – jelenti a Logistik Express.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek