Forgalomban az új Solarisok

iho   ·   2019.09.24. 18:00
97trollino

Csaknem egy év állás után végre utasforgalomban is megtették első kilométereiket a Solaristól vásárolt új legújabb generációs trolibuszok a fővárosban. Hétfőn a 76-os járaton debütált a 8101-es kocsi, kedden pedig a 75-ös és a 80A vonalára állt be három csuklós Trollino.

A BKK legutóbbi trolivásárlásáról még 2018-ban számolhattunk be, amikor a 2015-ben beszerzett harminchat Solaris után újabb huszonegyet hívott le az opcióból. Az első csuklós 2018 decemberében már meg is érkezett, az első szóló pedig idén januárban követte. A kulcsrakész járművek azonban nem álltak forgalomba, amiről több ízben is kérdeztük a BKK-t. A Közlekedési Központ válaszai a különféle álló-, telepi- és forgalmi próbákkal indokolta a csúszást. Végül még október előtt sikerült az utcára küldeni a szóló- és a csulós kocsikból is...

AZ első üzemnapon. A 8101-es a Baross téren tekereg a 76-os járaton. A képre kattintva galéria nyílik Vörös Attila fotóiból!

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.

Közút Haszonjármű

EKM: gyorsabbá válik a nagykategóriás jogosítványszerzés

iho/közút   ·   2024.06.19. 08:05

Újabb egyszerűsítéssel, ezúttal a nagykategóriás jogosítványszerzés gyorsításával segíti az Építési és Közlekedési Minisztérium a hazai szállítmányozási és fuvarozói ágazat fejlődését, a szektorban tapasztalt munkaerőhiány csökkentését. A jövőben a teherautók vezetésére jogosító C kategóriás jogosítvánnyal egyidőben megszerezhető az ahhoz kapcsolt nehézpótkocsiból álló járműszerelvényekre szóló CE kategóriás vezetői engedély.