Futurisztikus Škodariszok Spanyolországba

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2014.04.26. 18:45
Skoda_kiskep

A plzeňi Škoda Electric a napokban írta alá azt a szerződést, amely szerint hat modern alacsony padlós trolibuszt gyárt a kelet-spanyolországi üdülővárosnak, Castellonnak.

Pavel Kuch, a cseh járműgyártó képviselője elmondta, hogy a trolik egész biztosan felkeltik majd az érdeklődést nemcsak a próbautak során Plzeňben, de a rendeltetési helyükön is. A jármű összeszerelése ugyanis itt zajlik, a hajtómű, a villamos berendezések mind Škoda gyártmányúak, a futurisztikus karosszériát a Solaris készíti. A salzburgi kocsikhoz hasonló metrostyle kivitelnek köszönhetően szembetűnő és különleges jármű készül. Szintén a Škoda gyártja a speciális akkumulátorokat, amelyek lehetővé teszik a trolik haladását feszültégmentes szakaszon is. További előny, hogy az akkumulátorok menet közben is újra tölthetők, ami megkönnyíti a folyamatos használatukat.

Metrostyle troli Salzburgban. A spanyol kocsik hasonlóan fognak kinézni, csak nem a Cegelec, hanem a Skoda szállítja a hajtásrendszerüket<br/>fotó: Škoda

A trolik az Autos Mediterraneo S.A. részére készülnek egy teljesen új trolibuszvonalra, ami a 170 ezres város üdülőközpontot köti össze a központtal és az egyetemvárossal.

Jól fogynak a világban a Škoda-trolik, az elmúlt évhez képest 2014-ben a háromszorosára nő a legyártott trolibuszok száma. Ez a szám hozzávetőlegesen 300 körül van, s Castellonon kívül cseh trolik kerülnek még Rigába, Pozsonyba, Szegedre (ide a tizedik troli kedden érkezik, és még hármat várnak), Szófiába és Burgaszba is.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek