Gázolt a Metrans Herkulese Győrszemerénél – Fotó!

iho/vasút   ·   2012.05.31. 11:19
400_5

Kisteherautót gázolt a tehervonat Győrszemerénél egy útátjáróban. A baleset a Győr–Pápa–Celldömölk vonalon történt; a helyszínelés ideje alatt a pályát lezárták. Győrszemere és Gyömöre-Tét állomások között az utasokat vonatpótló autóbuszok szállították.

(fotó: MTI)

Értesüléseink szerint a Győri vasútállomáson 40-50 perces késésekről tájékoztatják az utasokat, a baleset miatt az 1-es vonalon és a Celldömölk–Szombathely szakaszon is lehetnek kisebb késések.

A Metrans tehervonata, élén a 002-es Herkules<br>(fotó: iho.hu)

A Mazda típusú kisteherautó sofőrje életét vesztette a balesetben. Az eddigi vizsgálatok alapján az áldozat a fénysorompó tilos jelzése ellenére hajtott a vasúti árjáróba, ahol a Metrans Herkules típusú mozdonya éppen 42001-es konténervonatával közlekedett Őrihodos felé. Úgy tudjuk, a gépben nem keletkezett jelentős kár.

(forrás: KSH/MTI)

A Győr–Celldömölk vasútvonalon zömével a régi, manuálisan zárható, csapórudas sorompók vannak felszerelve az útátjárókban, melyeket a vasútállomásokon és az állomásokon szolgáló személyzet kezel. A szóban forgó kereszteződésben – ahol a tragédia történt – viszont fénysorompó üzemel.

Győr-Moson-Sopron megyében egyébként ez már a negyedik gázolás május hónapban. Ebből mindössze egy esetnél élte túl az autó sofőrje az ütközést. Portálunk erről már korábban beszámolt.

Kapcsolódó hírek