Gyakrabban ellenőrzi a BKK a Széll Kálmán téri munkaterületet

MTI   ·   2015.04.14. 18:37

A Széll Kálmán téren engedély nélküli sávlezárás volt az elmúlt napokban, ami hétfőn reggel és délelőtt jelentős forgalmi zavart okozott. Ezt a BKK már vasárnap észlelte ezt, azonnal felvette a kapcsolatot a kivitelezővel (SADE) és kérte a hétfő reggel 6 órára történő helyreállítást, a forgalomkorlátozás megszüntetését, de a kivitelező jelezte, hogy a kérést nem tudja teljesíteni.

(fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

A központi keddi közleményében azt írta, a kivitelező nem kért előzetes hozzájárulást a munkavégzéshez, a sávkorlátozásra forgalomtechnikai kezelői hozzájárulással nem rendelkezett. Az előzetesen tervezett, útbontás nélküli átfúrással nem sikerült megoldani a munkákat, ezért kellett lezárni a Krisztina körút egyik sávját. Amikor ez kiderült, akkor a kivitelező nem függesztette fel a munkálatokat, hanem engedély nélkül felbontotta az utat, erről a BKK egyik szakembere helyszíni szemlén értesült. A központ felszólította a kivitelezőt a helyreállításra, amit anyaghiány miatt határidőre nem tudott vállalni, a BKK pedig nem rendelkezett megfelelő eszközökkel. A kivitelező a felbontott munkagödrök feltöltését hétfő reggel megkezdte, az útpálya teljes helyreállítása és újraaszfaltozásával pedig délelőtt végzett.

Hétfőn a BKK felső vezetői helyszíni szemlét tartottak, amelyen nyomatékosan felszólították a kivitelezőt, hogy a jövőben kizárólag előzetesen jóváhagyott forgalomkorlátozási terv birtokában, a társasággal előre egyeztetett időpontban kezdje el a hasonló munkavégzéseket.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek