Gyerekek! Vonatozzatok, buszozzatok az egész őszi szünetben! Ingyen utazhattok a Kajla útleveleitekkel!

iho   ·   2021.10.24. 12:00
00_kajla_traxx

November 1-jéig ingyenesen utazhatnak az alsó tagozatos diákok a MÁV-Volán-csoport és a GYSEV járatain: minden gyermek, aki a menetjegy vásárlásakor bemutatja Kajla útlevelét és személyazonosításra alkalmas igazolványát, a díjmentes Kajla jeggyel korlátlan számban utazhat a MÁV-Start, a Volánbusz és a GYSEV belföldi járatain.

A „Hol vagy, Kajla?”-program keretében országszerte ötszáz helyszínen lehet az útlevélbe pecsétet gyűjteni vagy arra kedvezményt kapni.

Idén nyáron több mint 70 ezren éltek a Kajla okmánnyal igénybe vehető díjmentes utazási lehetőséggel, tavaly nyáron mintegy 34 ezer gyerek, ősszel több mint 6000 kisiskolás utazott Kajla jeggyel. A Kajla kampánnyal kapcsolatos további információk a www.kajla.hu oldalon érhetők el.

Így kell jegyet váltani a Kajla útlevéllel

November 1-jéig a gyermekek díjmentes menetjegyeit személypénztárban, a jegykiadó automatánál, interneten és a MÁV applikáción keresztül is meg lehet váltani. A vasúti díjmentes utazásra szóló másodosztályú menetjegyet előre meg kell váltani. A jegyet egyútra és menettérti útra is meg lehet vásárolni. Kajla útlevéllel és diákigazolvánnyal a MÁV-Start és a GYSEV vonalain díjmentesen utazó gyermekek maximum két kísérője is 33 százalékos kedvezményre jogosult.

Volánbuszos utazás esetén a Kajla jegy elővételben megváltható a társaság pénztáraiban és az autóbuszjáratok fedélzetén. A Volánbusznál gyermekekkel együtt utazó kísérők menetjegyüket a társaság hatályos díjszabása és kedvezményrendszere alapján vásárolhatják meg. A távolsági kiegészítő jegyet a Kajla-kedvezménnyel utazó gyermeknek, valamint a kísérőknek is meg kell vásárolni.

A Balaton körüli utazások megkönnyítése érdekében az őszi szünetben a Kajla-programban részvevő gyermek részére díjmentes KajlaBalaton24 napijegy váltható.

(X)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek