Ha túl nagy a vonat...

Vörös Attila   ·   2015.04.20. 11:15
bbaa-IMG_5479__150323

A tavasz különösen szép Pápa környékén, már ha a vasútbarátok érzelmeit is nézzük.

A 13-as vonal Pápa–Veszprémvarsány szakaszán fekvő Franciavágás rakodóhelyre heti háromszor járnak ki Pápáról remot Dácsiával, favonatokat mozgatnak. Február óta többször volt példa arra, hogy olyan sok kocsi akadt, hogy kétszer is fordultak Pápa és Franciavágás között – a Dácsiára egyszerre csak tizenkét rakott kocsit bíznak. Csupán egy-két alkalommal viszont Csörgőt küldtek eleve, az sem gyakori vendég Franciavágáson.

Kiszolgálás Franciavágáson. A piros a remot Dácsia, a narancs a Púpos<br>(térkép: Google, animációs a szerző)

A kiszolgálómenet Celldömölk-rendezőbe folytatja útját Pápáról, ide azért már nem éri meg a dupla forduló, inkább küldenek előfogatot a Dácsiának. Ez pedig a celldömölki tartalék, a 203-as Púpos, Jennifer! A tavaly nyárra összerakott gép nem az üzembiztosságáról volt híres, a nyári szezonban a neki szánt Győr–Siófok fürdős élén esett-kelt.

Púposos előfogat a valóságban<br>A képre kattintva galéria nyílik!<br>(fotó és videó: Vörös Attila)

Aztán visszautalták Dombóvárra, hogy fejtsék meg a mozdony hisztijét, úgy tűnik, sikerült. Jennifer visszakerült Szombathelyre, azaz Celldömölkre, és hónapok óta viszonylag megbízhatóan végzi a dolgát. Tolat a rendezőben, viszi a sárvári tolatóst, néha még Hegyfaluig is eljut. És a pápai előfogatot is jól csinálja.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek