Három új karbantartóközpontot épít a ZSSK

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2019.05.20. 18:00
THU_01

Három vasútállomáson, Érsekújváron, Zólyomban és Homonnán épít korszerű vasúti járműkarbantartó központot a szlovák személyszállító vasúttársaság, a ZSSK. A tervek szerint a létesítmények 2021 közepére mindhárom telephelyen el kell, hogy készüljenek. A járműkarbantartó központok építésére a ZSSK 98,6 millió eurós vissza nem térítendő állami támogatást is kap az Integrált Infrastruktúra Operációs Program forráskeretéből. A karbantartóközpontok építésének teljes költsége a ZSSK számításai szerint 101,5 millió euró.

látványterv: ZSSK

A szlovák vasúttársaságnak eddig ilyen jellegű és felszereltségű karbantartási helye nincs, így várhatóan a megépülés után javul a kocsikiadások minősége az országban. Emellett a központban dolgozók munkakörülményei is jelentősen javulnak. Eddig a szabad ég alatt, időjárástól függetlenül végezték a szükséges munkálatokat. A ZSSK nyilatkozata szerint az új karbantartóközpontok szolgáltatásait más vasúttársaságok is igénybe vehetik majd.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek