Hárommilliárdos fejlesztés a ZF-nél

MTI   ·   2012.10.08. 16:30

A fejlesztéssel 58 új munkás foglalkoztatására nyílik lehetőség a hajtástechnológiai cégnél, amely a ZF Friedrichshafen AG, a világ egyik legjelentősebb hajtómű-, kormánymű- és futómű gyártó konszernjének leányvállalata. A társaság a fejlesztés megvalósításához csaknem 420 millió forint uniós és hazai támogatást kapott az Új Széchenyi Terv keretéből. A társaság 1996 óta készít korszerű sebességváltókat és részegységeket az Egri Ipari Parkban található gyártóbázison. A termékeiket kizárólag exportpiacokon értékesítik. A komplex beruházás lehetőséget biztosít továbbá a gyártókapacitás, a termékválaszték, valamint a kutatás-fejlesztési tevékenység bővítésére is.

A ZF Friedrichshafen AG., több mint 70 ezer alkalmazottat foglalkoztat világszerte. A magyarországi leányvállalat árbevétele az elmúlt évben elérte a 210 millió eurót, 830 dolgozó foglalkoztatása mellett.

Kapcsolódó hírek

Közút Automobil

Márpedig a karaván halad

iho.hu   ·   2024.07.14. 08:00

Kimagasló mértékben és minőségben bővül a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum gyűjteménye. A múzeum legújabb műtárgyai közé tartozik egy ritka Warszawa vágánygépkocsi, egy Pink Floyd különkiadású Volkswagen Golf III-as, egy Ikarus 405-ös és egy Ikarus 260 CNG-autóbusz.