Heathrow megerősített személyzettel várja a csúcsot

iho/repülés   ·   2012.07.17. 17:00
cim3

A rekord 121 ezer érkező és 115 ezer induló utassal jött össze, a megelőző csúcsnap ugyancsak júliusban volt Londonban – de tavaly: akkor a reptéren megforduló utasok száma 233 és félezer volt.

A rekordmennyiségű utas kezeléséhez több ezerrel kellett megnövelni a személyzet létszámát is, olvasható az airport -technology.com szakportálon.

A repteret kezelő BAA olimpiai tervezési főnöke, Nick Cole azonban arra figyelmeztet, hogy még magasabb csúcsok várhatók a későbbiekben, amikor augusztusban egyidőben utaznak haza az emberek az olimpiáról és érkeznek a paraolimpiára. Július 24-ére várható a legtöbb résztvevő érkezése, összesen 1262 sportoló és edző várható jön aznap Londonba Heathrow-n keresztül.

Heathrow-n a szokásosnál több földi kiszolgálón és utaskísérőn túl 500 önkéntes is dolgozik, akik több mint 20 nyelven adnak eligazítást a több mint 50 ország érkező sportolóinak. Az olimpia résztvevői a terminálokon felállított külön pultonknál vehetik át akkreditálásukat rögtön leszállás után.

Ugyancsak megerősítették az útlevélellenőrzés személyzetét, hogy lehetőség szerint csak annyi legyen a várakozási idő, amennyit az Egyesült Királyság belügyminisztériuma előírt a különleges időszakra – hogy ez pontosan mennyi, az a hírben nem szerepel.

Külön csoportok segítenek az érkező sportolók poggyászának és felszerelésének szállításában, külön eljárást dolgoztak ki az olyan, nem mindennapi jellegű és nagyságú tárgyak zökkenőmentes beléptetésére, mint a kenuk és kajakok, a rúdugrók rúdjai és a gerelyhajítók gerelyei, a kerékpárosok kerékpárjai. Fel kellett készülni a sportlövők mintegy ezer fegyverének és a hozzájuk tartozó lőszernek a fogadására is.

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

KLM: százötven nyári célállomás

iho/repülés   ·   2024.03.10. 12:00

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendi időszakban hét százalékkal több ülőhelyet kínál az elmúlt év azonos időszakához képest, így a felkínált kapacitás minimálisan marad csak el az eddigi rekordot jelentő 2019-es szinthez képest.