Hetedjére is Automotive Hungary

MTI   ·   2019.10.17. 09:00
400px_automotivehungary

A magyar járműipar az elmúlt kilenc évben több mint duplájára növelte kibocsátását és ez idő alatt harmincnégy százalékkal nőtt a szektorban foglalkoztatottak száma – mondta György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára szerdán az Automotive Hungary nemzetközi járműipari beszállítói szakkiállítás megnyitóján, a Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban. Az idén az első nyolc hónapban mintegy tizenkét százalékkal bővült a hazai járműipar, miközben Németországban zsugorodik az autóipar termelése. Magyarországon az IMF tanulmánya szerint az ipar által előállított hozzáadott értékben a high-tech szektor aránya hetven százalékot képvisel, ezzel a mutatóval Dánia után a második helyen van a fejlett országok között. A befektetők megbízható partnernek tekintik a magyar kormányt a stabil politikai helyzet, a rugalmas befektetési és innovációs környezet, a megbízható és jól képzett munkaerő miatt. A kormány szándéka, hogy növekedjen a Magyarországon előállított termékekben, szolgáltatásokban a magyar hozzáadott érték aránya, és arra biztatnak mindenkit, vásárlásnál lehetőség szerint részesítsék előnyben a hazai termékeket. Fontos, hogy legyenek a hazai cégeknek saját fejlesztésű termékeik, szolgáltatásaik, amelyekkel jobban bekapcsolódhatnak az autógyárak termelésébe.

Elektromos kisautó az Automotive Hungary nemzetközi járműipari beszállítói szakkiállításon és társrendezvényén, a járműipari fenntartás területét bemutató utotechnika-Autodiga szakkiállításon (fotók: MTI/Kovács Tamás)

Ganczer Gábor, a Hungexpo Zrt. vezérigazgatója a megnyitón elmondta, a kiállítás rendszeresen megújul, az Automotive szakvásár az iparág fejlődésével évről évre növekszik.

A Hungexpo az idén hetedik alkalommal rendezi meg az Automotive Hungary nemzetközi járműipari beszállítói szakkiállítást. Vele egyidőben rendezik az Autótechnika-Autodiga szakkiállítást is, így az autógyártás teljes spektruma jelen van. Az idei rendezvényen tizenöt ország kétszáz kiállítója mutatja be termékeit, innovációit. A négy magyarországi autógyár (Audi, Mercedes, Opel, Suzuki) mellett számos, a saját területén meghatározó cég, köztük beszállítók, az iparághoz kapcsolódó szolgáltatók, állami szervezetek és a szakmát képviselő szövetségek is jelen vannak a kiállításon. A szervezők mintegy tízezer látogatóra számítanak.

Érdeklődők vizsgálják a Hungexpo területén kiállított járműveket

A megnyitón átadták a Hungexpo Zrt. Automotive Hungary Innovációs Termékdíj pályázat elismeréseit. Innovációs Nagydíjban részesült a Trumpf Hungary Kft. a TrueLaser Station 5005 TrueDisk Pulse 421 zöld lézeres megmunkáló celláért, a Varinex Informatikai Zrt. az AUTODESK Fusion 360 újgenerációs terméktervezői platformért, az Absolut CNC Kft. a Hanwha Precision Machinery kollaboratív robotért. Különdíjat kapott a High Quality Support and Consult Kft. a Company Operations System rendszerért, a Proprerus Kft. az Oilex olajfelszedő anyagért.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek