Hétfőn forgalomba áll a második Skoda villamos Miskolcon

iho   ·   2014.01.31. 21:15
skodaviliMocsariLminapcim

Már az elsőként forgalomba állt villamost is nagyon sokan várták induláskor a Tiszai pályaudvaron.

Az MVK Zrt. Facebook-oldalára is sok dicséret érkezik: „Volt szerencsém délelőtt kipróbálni, hát mit mondjak? Világszínvonalú”, vagy például „Egy oda-vissza útra kipróbáltuk és nagyon buli volt! Igaz hogy sokan, így mint mi csak arra a villamosra szálltak fel, de akkor is... szerintem tök jó!”

Egy hete írtunk arról, mennyire népszerű az új villamos. Ugyanakkor érkezett néhány észrevétel, építő jellegű kritika is. Ezek nem a villamos menettulajdonságait bírálták, hiszen Miskolc új villamosai világszínvonalúak. Azt viszont többen jelezték, hogy igény lenne további lengő kapaszkodókra a járművön. Az utasok kérését teljesítve járművenként hamarosan ötvenegy lengő kapaszkodót szerelnek fel. A próbajelleggel működő hangos utastájékoztatásra is érkezett megjegyzés, a végleges hanganyag gyártása folyamatban van, a végeredményt hamarosan mindkét villamoson hallhatjuk majd.

(Fotó: Mocsári L./minap.hu)

A 601-es villamos hétköznap délelőttönként egyelőre a villamosvezetők képzésében „vesz részt”, mint tanuló járat. Azonban hétköznap déltől, egészen pontosan 12:06-tól a Tiszai pályaudvarról indulva estig utasokkal közlekedik a Kandó tér és Felső-Majláth végállomás között.

2015-ig még huszonkilenc új, alacsonypadlós Škoda villamos érkezik Miskolcra, 2014 májusától minden egyes hónapban három jármű szállítása szerepel az ütemtervben. Az utolsó két villamosnak 2015 februárjában kell megérkeznie, ezeknek a járműveknek a forgalomba állásával Miskolc teljesen leváltja a jelenleg közlekedő SGP és Tatra villamosokat.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek