Hétvégén irány Kassa! Parádés Mozdonyparádé lesz

Korcsmáros Gábor   ·   2023.05.05. 10:30
MP

Május első hétvégéje a mozdonyokról a vasútról szól a kassai vasútállomás fűtőházában. Éjszakai fotózásra is csalogatnak a rendezők. 

Idén már huszadik alkalommal, a koronavírus-járvány miatti két év kihagyás után, május 6-án és 7-én rendezik meg a méltán elhíresült kassai Mozdonyparádét. A szervezők igazán sokszínű programmal várják a látogatókat, kicsiket és nagyokat egyaránt. Szombaton 9 és 17 óra 30 perc, vasárnap pedig 9 és 16 óra 30 perc között szabad majd barangolni a kassai „depóban”. Szombaton este 21 óra és 21 óra 30 perc között éjszakai fotózás is lesz a forgatókorongon. Retró expressz is érkezik Kassára a Mozdonyparádé alkalmából. 

A rendezvény egyik legvonzóbb sztárvendége az 1917-ben Prágában gyártott „Dvojka” (Kettes) vagy más néven Čtyřkolák (Négytengelyes), amelyet húsz hosszú év gondos munkáját követően mindössze tíz nappal ezelőtt sikerült befejezniük az enyickei (Haniská) fűtőházban. Ezen kívül Kassára érkezik a Papagáj gőzös is Poprádról, de ott lesz a kézi hajtány is, amit ki lehet majd próbálni mindenkinek, Homonnáról érkezik a piros Szergej is. 

A modern technikát a ZSSK legújabb villamos motorvonata, a Panter képviseli majd, amit kívül-belül szemügyre lehet venni, sőt chill-out zóna is lesz az utastérben. A modellvasút szerelmesei sem maradnak szemgyönyörködtető élmény nélkül. A legkisebbek kitombolhatják magukat az ugrálóvárban, de lesz arcfestés, több játék, verseny is. Jelen lesznek a rendőrök, tűzoltók, hogy bemutassák a felszereléseiket, munkájukat, de a ZSSK toborzócsapata is próbál majd levadászni fiatalokat, hogy dolgozzanak a vasúton. A frissítőkről is gondoskodnak a szervezők, egy étkezőkocsi lesz nyitva a rendezvény ideje alatt. 

A belépő felnőtteknek 5 euró, gyermekeknek 2,50 euró, a családi jegy ára 12 euró (2 felnőtt + 2 gyermek). A vasútállomástól tíz percnyi gyalogútra van a Mozdonyparádé helyszíne, a kassai fűtőház. Mindenkit szeretettel várnak. A hétvégén már a Hernád IC vonatok is a teljes útvonalon járnak majd, nem lesz pótlóbuszozás Hidasnémeti és Kassa között, így kétóránként közlekedő IC vonatokkal juthatunk el a Mozdonyparádé helyszínére és vissza.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek