HÉV-pótlás hétvégén Futár nélkül

Tevan Imre   ·   2018.05.04. 09:00
ghevnicce0

Ha valamikor különösen szükségük lenne az utasoknak a percrekész tájékoztatásra, akkor rendkívüli helyzetben, a pótlás idején. Mégis, hiába van a BKK-nak sokat tudó Futárja, amikor május első hétvégéjén (isten éltesse az édesanyákat) nem jár a H8-as és H9-es HÉV az Örs vezér tere és Cinkota között, a pótlóbuszok valós adatait nem fogja mutatni a rendszer sem az utasok mobilkészülékein, számítógépein, se a köztéri kijelzőkön, ahogy erre a cég közleménye külön fel is hívja a figyelmet.

Helyette csak az elvi, menetrendi adatok látszanak majd, ami bizony megtévesztő lehet, még akkor is, ha a Futár finoman jelzi, hogy nem valós perceket mutat.

Pótlóbuszként bizonyára olyan járművek állnak be, amelyeken nincs Futár, alighanem ez az ok, de az tűnik életszerűnek, hogy pont hétvégén lehetne találni gps-es buszokat.

Nem jár

A gödöllői vonal belső szakaszán karbantartás lesz, ez a pótlás oka, Cinkotán át kell szállni Gödöllő és Csömör felé, illetve felől. Emiatt a külső szakaszokon járó vonatoknak is módosul némileg a menetrendjük. Átszálláskor nem kell új jegy, de a régire új lyukak igen!

Az Örsön a 244-es busz megállójában kell keresni a pótlót, és néhány másik járat is kissé arrébbról indul.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek