Hirtelen leparkolt nyolcvanöt Bubi a BKK székháza előtt

iho/zöldút   ·   2020.11.30. 09:00
00_kerekparosklub_bubi

Így tiltakoztak a Bubi bezárása ellen a BKK székházánál a Magyar Kerékpárosklub felhívására vasárnap – gyülekezésmentes egyéni akcióként – több mint nyolcvanöten.

A Magyar Kerékpárosklub egyetért azzal, ideje felújítani a Bubit, viszont közleményük szerint a szükségtelenül hosszú leállás elveszi az egészséges közlekedés lehetőségét azoktól, akik Bubival kerülték volna el a fertőzésveszélyt.

(fotók: Magyar Kerékpárosklub Facebook-oldala)

„A Bubi minden hibája ellenére újra népszerű lett idén a járványnak és a tavasszal bevezetett olcsó, online regisztrációnak köszönhetően. A BKK tavaly téli használati adatokra hivatkozva nem üzemelteti tovább a rendszert, de ez az érv az idei trendek fényében csak egy feltételezés. Idén 51-ről 57 százalékra nőtt a kerékpározó budapestiek aránya, még novemberben is többen bicikliztek a tavaly novemberhez képest. Biztosak vagyunk benne, hogy sokan bubiznának télen is” – hangsúlyozza a kerékpárosklub.

A Kerékpárosklub olyan új közbringa-rendszer kiépítését javasolja, ami

  • BKK bérlettel is használható,
  • könnyebb biciklikkel van felszerelve,
  • keményebb kerekű biciklikkel van felszerelve,
  • jobban karbantartott,
  • amit nem eltitkolnak, hanem reklámoznak,
  • aminek sűrűbben elhelyezett állomásait bringabarát úthálózat köti össze.

A Kerékpárosklub felmérése szerint a budapestiek fele bubizna, ha – a BKK többi közlekedési eszközéhez hasonlóan – a közbringát is BKK bérlettel lehetne igénybe venni.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek