Homolya Róbert, a MÁV elnök-vezérigazgatója is részt vett a CER Vezető Bizottság rendkívüli ülésén

iho/vasút   ·   2020.11.21. 12:00
flirt_szolnok_elovaros02

Az egyik fő téma a 2021-es vasút európai éve program volt.

A CER Vezető Bizottság rendkívüli ülésének fókuszában a 2021-ben megrendezendő vasút európai évéhez kapcsolódó kommunikációs tevékenységek álltak. A zöld megállapodás közlekedési célkitűzéseinek megvalósítását elősegítő kezdeményezés egyedülálló lehetőséget ad a vasúti szektor számára, hogy rendezvényekkel és tájékoztató kampányokkal népszerűsítse ezt a fenntartható közlekedési módot. Az ágazat kommunikációs tevékenységeinek koordinálása kulcsfontosságú a vasút európai évének sikere szempontjából, ezért a szervezet többféle forgatókönyvet is összeállított. A Vezető Bizottság megvitatta a terveket, valamint a kommunikáció során a szektor által alkalmazandó főbb üzeneteket. A vasút európai éve plusz költségekkel jár majd a CER-nek, ezért a grémium megvitatta az ez alapján felülvizsgált költségvetési tervet is.

Az ülésen felvetődött, hogy a vasút európai éve kedvező alkalmat nyújt a vasúti szektornak arra, hogy elővezesse a közlekedési szolgáltatások ökocímkézésére vonatkozó javaslatát. A kezdeményezéssel a környezeti hatások külső költségei megjelennének az árban, így a vasút előnye környezeti szempontból költségelőnyként jelenne meg. Az ökológiai lábnyomot így egységesen lehetne feltüntetni, növelve az utasok környezettudatosságát. A szervezet célja, hogy 2021-ben álláspontot vagy jogszabályalkotásra vonatkozó kérést fogalmazzon meg a bizottságnak.

Ezenkívül a testület megtárgyalta, hogy a koronavírus-járvány második hulláma miatt milyen intézkedéseket kellett bevezetni Európában. A következő időszakban a Vezető Bizottság tagjai rendszeresen megvitatják, milyen a járványügyi helyzet országukban, valamint ez alapján milyen intézkedéseket kellett megtenni.

A találkozón döntés született arról, hogy a Vezető Bizottság javaslatot tesz a Közgyűlésnek, nevezze ki Marjan Rintelt, az NS (Holland Vasutak) vezérigazgatóját a CER Vezető Bizottsági tagjának.

(X)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek