A kábel a bűnös!

MTI/iho   ·   2017.06.29. 16:38
00kicsiuj

Tarlós István főpolgármester szerint hamarosan újra forgalomba állhatnak a felújított metrószerelvények. A kocsinként nagyjából tizenöt kilométernyi optikai kábelben elég, ha két szálat csatlakoztatnak rosszul, máris megvan a zűr, hiába építettek be utólag ajtóválasztó kapcsolót a BKV műhelyében, és ezek szerint mégsem a „butított” szoftver volt a ludas.

Kábeleket csatlakoztató munkásnő a Metrovagonmas gyárában. A fotósra figyelt, azért nem passzol? De akkor mi van a többivel?<br>(fotó: Vörös Attila)

Tarlós bocsánatot kért a budapestiektől a sorozatos metróproblémák miatt, majd hozzátette: azt is értékelni kell, hogy „megpróbálják rendbe tenni ezt a romhalmazt”. A legjobb természetesen az új kocsik beszerzése lett volna, de erre sem engedélyt, sem pedig forrást nem kapott a főváros – tette hozzá. A piszkálódókat is helyre rakta a főpolgármester: véáleménye szerint ha már az előző városvezetés nyolcvanmilliárdos adósságot és emellett egy harmincöt éves metrót hagyott itt, „legalább ne rikácsoljanak és fröcsögjenek”.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek