Ideiglenes vezérigazgató a Waberer's élén

MTI/iho   ·   2020.03.24. 11:00
400px_waberers_felpotok

A Waberer's International Nyrt. a Budapesti Értéktőzsde honlapján közzétett tájékoztatása szerint a cég átalakulását 2019 eleje óta vezető Robert Ziegler távozik a vezérigazgatói pozícióból és lemond a társaság igazgatóságában betöltött tisztségéről is.

Számtalan Waberer's félpótkocsi tölti kényszerpihenőjét a budaörsi reptérnél (fotó: T. Hámori Ferenc)

A Waberer's International Nyrt. kedden költségcsökkentési intézkedések bevezetését jelentette be azonnali hatállyal a koronavírus káros hatásainak ellentételezésére a BÉT honlapján. Az intézkedések kiterjednek a kamionok jelentős részének azonnali leállítására a Waberer's nemzetközi flottájában. Elfogadták az országon kívüli eszközök és járművezetők hazatelepítési tervét, megkezdték annak végrehajtását. A tájékoztatás szerint észszerűsítik a munkaerő-állományt, a bevezetett HR-intézkedések összessége magában foglalja az új keresések befagyasztást, a bérek újratárgyalását, és egy fizetés nélküli szabadsággal kapcsolatos programot.

Erdélyi Barna vezérigazgató az intézkedésekről szóló közleményben kiemelte, a bevezetett intézkedésekkel megtalálják a kényes egyensúlyt a pénzügyi helyzetük szükségszerű javítása és az ügyfeleknek nyújtott szolgáltatási színvonal fenntartása között, az intézkedések biztosítják tevékenységük fenntarthatóságát a jelenlegi kihívásokkal teli időszakban.

Iparági hírek szerint a Waberer's 1100 kamiont állít le, a munkaszerződések felmondása pedig az ukrán és szerb gépkocsivezetőket szinte kivétel nélkül érinti.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek