Idén lejtett a hazai (villamos)pálya

iho/vasút   ·   2019.05.07. 09:00
brussels400kicsi

Huszonegy országból álló huszonöt csapat vett részt az idei, Brüsszelben rendezett Villamosvezető Európa-bajnokság rangos versenyén, köztük a budapesti csapat is. A fővárosi villamosvezetőket a BKV-tól Palóczi Julianna Bernadett és Kovács Attila képviselte. Vezetéstechnikai tudásukat és gyakorlati felkészültségüket a brüsszeli villamosokkal való ismerkedési nap után, szombaton mérték össze kollégáikkal. A verseny ismét több, igen összetett feladatból állt, amelyek próbára tették a résztvevőket csapatmunkában, precizitásban, és a jármű rezdüléseinek pontos érzékelésében egyaránt. Az öt feladat teljesítésének pontossága mellett szokás szerint a végrehajtás idejét is pontozták. Egyénileg, és az egyes városokból érkezett két-két versenyző eredményét összesítve, csapatban is eredményt hirdettek: Julianna a hölgyek között a hetedik helyezést érte el. A csapat összetettben a tizennegyedik pozíciót szerezte meg.

A versenyt a lelkes hazai szurkolótáborral büszkélkedő brüsszeli villamosvezetők nyerték meg. A második helyen moszkvai, a harmadik helyen a nagyváradi kötöttpályás versenyzők végeztek. A verseny célja, hogy támogassa a kultúrák és tapasztalatok cseréjét a különböző országok között, támogassa a szakmai közösséget és egy különleges, naponta ezreket szállító kötöttpályás közlekedés szereplőit hozza össze egy rangos rendezvényen egész Európa területéről.

A vetélkedő egyik kedves pillanata a bowlingozó villamos Brüsszelben. Idén a hazaiak nyerték a bajnokságot (fotó: Tram-EM)

A villamos Európa-bajnokságon a résztvevők egymás ellen versenyeztek, hat szakterületen, amelyek gyorsasággal, szakértelemmel és pontossággal foglalkoztak. A járművezetőknek többek között meghatározott keretek közötti gyorsulással, illetve különleges helyzetekben modellezett megállásokkal, tárgyak és eszközök megközelítésével kellett megbirkózniuk, egyik látványos feladat a bowlingozás volt.

A következő vetélkedőt 2020-ban Nagyváradon rendezik.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek