Így készülnek a sínpárducok

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2015.02.15. 08:45
Panter_kiskep

Minden lényeges dolgot már rögzítettünk előző cikkeinkben az ihón. Most inkább beszéljenek a képek. A Škoda és a Cseh Vasutak jóvoltából mi is bekukkanthatunk a gyorsvonati sínpárducok gyártási folyamatába. A regionális közlekedésben már Csehország több kerületében jól ismert RegioPanterek nemsokára a távolsági járatokon is megjelennek, igaz némi modifikáció után. Nemrég arról is tájékoztattunk, hogy a pilseni járműgyártó hasonló vonatok beszerzésére kiírt pályázaton nyert Bajorországban. Mi lehet a sikerük titka?

A képre kattintva galéria nyílik<br>(fotók: České dráhy, Škoda)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Nagyvasút Vasút Városi vasút

Külföldön nyomul a cseh vasúti ipar

iho/vasút   ·   2024.02.26. 10:00

Komoly árbevétel-növekedést ért el a cseh vasúti ipar. Az ágazat tavaly 130 milliárd cseh korona, mintegy 5,2 milliárd eurós összforgalmat könyvelt el, jelentős részben a külföldi megrendeléseknek köszönhetően. Lesz különvonat is, az Innotransra.

Vasút Vasútmodell

Terepasztalcsodák Szolnokon

MTI/iho   ·   2024.02.25. 14:00

Csaknem kétezer négyzetméteren tíznél is több terepasztallal várják a látogatókat a 10. Szolnoki Országos Vasúttörténeti és Vasútmodell Kiállításon március 15. és 17. között az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban.