Ikarus-rajongók, szombaton irány Tapolca!

iho/közút   ·   2024.05.09. 08:00
ikarus_tapolca

Május 11-én negyedik alkalommal rendezik meg a Nemzetközi Ikarus-találkozót a Káli-medencében.

A rendezvényt 2016-ban egyrészt azzal a céllal hívták életre, hogy a nyugati országrészben is legyen egy, a magyar buszgyártás termékeit bemutató esemény, másrészt hogy a páratlan években Németországban tartott Ikarus-találkozók páros éves magyarországi testvérrendezvényévé váljon.

A találkozó idején nosztalgia-autóbuszjáratok közlekednek Tapolca városában. A délután folyamán a járművek egy harminc kilométeres, egyórás felvonulást tesznek a festői szépségű Káli-medencében.

A Nemzetközi Ikarus-találkozó területén egész nap kitelepült étterem üzemel a kiállítók és a látogatók részére, ezen felül lehetőség nyílik pólók, ajándéktárgyak és tombola vásárlására is.

A helyszín befogadóképessége korlátozott, emiatt csak Ikarus márkájú járművek kiállítására van lehetőség, egyéb veterán járművet nem fogadnak a rendezők.

Programmenetrend
  • 6:30–8:30: Autóbuszok érkezése, beállítása
  • 9:00: Megnyitó
  • 9:30–14:00: Városi nosztalgiajáratok közlekednek, melyekre a Köztársaság téri kijelölt autóbusz-megállóhelyen lehet felszállni előre megváltott menetjeggyel. A járatoknak útközben nincs megállóhelye, le- és felszállás csak a végállomáson lehetséges. Az autóbuszok férőhelye korlátozott, ezt felszálláskor figyelembe kell venni! A problémamentes utazásért a kalauzok kéréseinek betartása indokolt.
  • Minden fél órában: Ikarus 481-es busz indul a Dobó laktanyához, ahol a tankbérlés.hu széleskörű gyűjteménye tekinthető meg.
  • 14:30: Felvonulás az összes jármű részvételével a festői szépségű Káli-Medencében, a Tapolca–Gyulakeszi–Mindszentkálla–Szentbékkálla–Gyulakeszi–Tapolca útvonalon.
  • 16:20: Tombolasorsolás, a főnyeremény két éjszaka két fő részére reggelivel a badacsonyi Hotel Halászkertben.
  • 17:00: Rendezvényzárás
  • 17:00–23:00: Zenés est a kiállítók és a látogatók részére
Árak
  • A rendezvényre a belépés ingyenes!
  • A városi nosztalgia-körjáratok 1500 forintért, hat éves korig pedig ingyenesen vehetők igénybe.
  • Az Ikarus 481-essel utazás és a tankbérlés.hu gyűjteményének megtekintése 3500 forintba kerül.
  • A tombola darabja ötszáz forintot kóstál.
Megközelítés

Tömegközlekedéssel a menetrendek.hu oldalon kereshetőek járatok. Autóbusszal Tapolca, autóbuszállomás megállóig, vonattal Tapolca, vasútállomásig kell tervezni. A rendezvény az autóbuszállomástól körülbelül öt perc sétára, a vasútállomástól nagyjából tizenöt percre található.

Gépjárművel ajánlott parkoló a Halápi úti körforgalom melletti zöld terület. Mivel a város Veszprém és a 84-es út felől is a 77-es számú főúton érhető el, a tértől 800 méterre, a 77-es út déli elkerülőjénél, a Tapolca-patak mellett található nagyméretű személyautó-parkoló (Alsó-tapolcai parkoló) is rendelkezésre áll, ahonnan néhány perces sétával a városon keresztül elérhető a rendezvény helyszíne.

Ezen felül több városból is indulnak nosztalgia-különjáratok a találkozóra.

A rendezvényt rossz időjárás esetén is megtartják a szervezők, akik a programváltoztatás jogát fenntartják.

Figyelem! A találkozón mindenki saját felelősségére vesz részt. A balesetek elkerülése érdekében a szervezők azt kérik, hogy a mozgó járművek között fokozottan ügyeljenek testi épségükre, csak a kijelölt helyen szálljanak fel és le az autóbuszokról és tartsák be a szervezők kéréseit!

(Nyitóképünk forrása: ikarustalalkozotapolca.hu)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek