Ilyen a teljesen kihalt Déli pályaudvar

Vörös Attila   ·   2015.02.01. 13:21
BBAA--IMG_9152__150201

A Déli pályaudvar szombat este óta nem indít és nem fogad vonatokat. A bent ragadt szerelvények túlnyomó részét az éjszaka kimenekítették, de még most is áll bent úgy tíz személykocsi.

A pályaudvart nem zárták be, nyitva minden kapu, és nem is jelzik, hogy nem járnak a vonatok. A jegypénztár, a zöldségesek és a pékek működnek, csak épp egy fia vonat sincs a környéken. Az utasok többsége talán értesült már a pályaudvar kieséséről, de azért folyamatosan érkeznek tanácstalan emberek is. Ők ha találnak épp egy-egy vasutast, vasútőrt, akkor megkérdezik, hogy akkor most mi van, egyébként csak a nagy vizuális utastájékoztatón van kiírva, hogy vonatok helyett a pótlóbuszokat keressék.

Hangos utastájékoztatás egyáltalán nem volt vasárnap délben, ezt igen szomorúnak tartjuk!

A kihalt Déli<br>A képre kattintva galéria nyílik<br>(fotók: Vörös Attila)

A pályaudvar előtt egy szép BKK-s autó is áll szirénázva, mondván: „mi is itt vagyunk ám!”, a lődörgő utasokat mégis a buszsofőrök integetése igazítja el. Reméljük, lesz ez még jobb is, hiszen akár elég sokáig is tarthat ez a kizárás. Hallottunk márciusi időpontot is, és ahogy az alagút déli bejárata fölött a hegyet elnézzük, ez még reálisnak is tűnhet.

A harci helyzet. Egyelőre csak nézik, a csinálás majd később...

Kelenföldön már sokkal jobb a helyzet, folyamatosan tájékoztatnak a bemondókon keresztül és írásban is. A nemrég felújított és átadott pályaudvaron végre aktiválták az 1. és a 2. vágányt is, ezzel együtt már most is a kapacitása határán mozog Kelenföld. Ez csak bemelegítés, a kemény órák majd hétfőn reggel kezdődnek...

A káosz előszele Kelenföldön

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek