Indul az új közbringarendszer Kaposváron

MTI   ·   2024.03.27. 13:23

A Kaposvári tekergő 18 dokkolóállomásán 120 elektromos rásegítésű kerékpár áll a városlakók és a turisták használatára, a járművek menet közben mobiltelefonok töltésére is alkalmasak. 

A biciklik bérlése mobilalkalmazások révén, valamint jegyvásárlással lehetséges a Kossuth téren és a Virágfürdőnél található dokkolóállomások érintőkijelzős felületén. A kerékpárokat az első hónapban napi háromszáz forintért lehet használni. Az önkormányzat több mint 900 millió forintot költ a város kerékpárút-hálózatának bővítésére és a Kaposvári tekergő beindítására.

A somogyi vármegyeszékhelyen 2015 őszén, az országban elsőként vált lehetővé elektromos rásegítésű kerékpárok és rollerek bérlése. Az akkor 50 millió forintból kiépített bringarendszer három belvárosi és egy, a Deseda tónál lévő dokkolóállomásán 34 biciklit és hat rollert helyeztek el. Ezt váltja fel az új, korszerűbb és több jármű kölcsönzését lehetővé tevő szolgáltatás.

 

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

Lime E-mobilitás jegy a GYSEV-nél

iho/vasút   ·   2024.02.14. 08:20

Február 15-étől elérhető a GYSEV jegypénztáraiban a Lime E-mobilitás jegy. Az új termék feloldási díj nélkül kétszer tíz perc elektromosroller- vagy kerékpárhasználatot nyújt a Lime bérelhető elektromos járműveire. A jegyet azok vehetik meg, akik rendelkeznek érvényes vasúti menetjeggyel vagy bérlettel.