Irány Hűvösvölgy! Remek programokkal készült a Gyermekvasút gyereknapra!

MÁV/iho   ·   2024.05.26. 08:20
00_gyereknap_gyermekvasut2024

A Széchenyi-hegyi Gyermekvasút színes programokkal várja a családokat vasárnap a hűvösvölgyi végállomáson. A vonatok sűrített menetrend szerint, a szokottnál gyakrabban közlekednek, a vasútvonal alsó szakaszán betétjáratok is indulnak.

(fotók: MÁV)

Május 26-án, Gyermeknapon a hűvösvölgyi végállomáson 10 és 17 óra között családi programokkal várják a látogatókat. Az immár két évtizede hagyományos és sikeres rendezvényen a kisebbeknek lesz arcfestés, alkotóház, ugrálóvár, gyermekvasúti Lego-járművek, KRESZ-pálya. A családi kvíz nyertesei vasúttal kapcsolatos ajándékokra is számíthatnak. Az érdeklődők kívül-belül megnézhetnek egy tűzoltóautót és egy Ikarus 280 típusú csuklós buszt, a vasútrajongók hajtányozhatnak, és fenntartható terepasztal, valamint vonatszimulátor is várja őket. A színpadon láthatóak lesznek tudományos kísérletek, zsonglőrbemutató, délelőtt fellép Kőhalmi Ferenc bűvész, délután pedig a RépaRetekMogyoró együttes zenés műsora szórakoztatja a nézőket.

A Hűvösvölgy-Széchenyihegy közötti személyvonatok egész nap 40–50 percenként indulnak, de akik a hűvösvölgyi programok forgatagából szeretnének csak egy rövidebb utazást tenni, számukra előnyös, hogy a vonal alsó szakaszán betétjáratok is közlekednek, így Hűvösvölgy és Szépjuhászné között sűrített menetrend szerint, 20–30 percenként járnak a vonatok. A hagyományos, a mindennapi forgalomban megszokott szerelvényeken kívül ritkábban látható járművek is forgalomba állnak. A gyermeknapi programokat érdemes erdei kirándulással is összekötni, akár több szakaszon is vonatra szállva – ehhez a MÁV applikációban napijegyek is vásárolhatók.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.