Ismét buszt gyártanak Kaposváron

iho/közút   ·   2012.02.22. 10:04

Jelenleg húsz alkalmazottja van a rövidesen újra termelő kaposvári buszüzemnek. Az újabb felvételik után, március végén már 80 dolgozójuk lesz. Egy részük korábban, a gyár bezárása előtt is a NABI-nál dolgozott. A kompozitüzemen kívül a fényezőben és a szereldében helyezkednek el. Május végén, június elején 190-200 embernek ad majd munkát a gyár – írja a Sonline.hu.

A tervek szerint a kezdeti négy után áprilisban és májusban nyolc-nyolc, majd júniustól havi 12 busz készül majd Kaposváron.

Ahogy azt az iho.hu már megírta, a járműveket Los Angelesbe szállítják. Az amerikai nagyváros közlekedési vállalata a 2008-as keretszerződésből további 150 járművet hív le.

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.

Közút Haszonjármű

EKM: gyorsabbá válik a nagykategóriás jogosítványszerzés

iho/közút   ·   2024.06.19. 08:05

Újabb egyszerűsítéssel, ezúttal a nagykategóriás jogosítványszerzés gyorsításával segíti az Építési és Közlekedési Minisztérium a hazai szállítmányozási és fuvarozói ágazat fejlődését, a szektorban tapasztalt munkaerőhiány csökkentését. A jövőben a teherautók vezetésére jogosító C kategóriás jogosítvánnyal egyidőben megszerezhető az ahhoz kapcsolt nehézpótkocsiból álló járműszerelvényekre szóló CE kategóriás vezetői engedély.