Ismét lecsapott a vihar

iho/vasút   ·   2017.06.06. 19:52
400px_kesesek

A 35-ös számú, Kaposvár-Siófok vonalon, Somogymeggyes megállóhelynél körülbelül húszméteres szakaszon több helyen is kimosta a heves eső az ágyazatot. A vasúti forgalom Tab és Karád között átmenetileg szünetel, a vonatok helyett pótlóbuszok szállítják az utasokat . Az átszállások miatt húsz-harminc perccel növekedhet a menetidő. A helyreállítás várhatóan szerdán délig eltart.

A Székesfehérvár-Szombathely (20-as) vonalon, Ajka és Városlőd között zárlatot okoztak a felsővezetékre hulló faágak. A vihart a Veszprémből Celldömölkre tartó 9016-os számú személyvonat mozdonyának az áramszedője bánta. A két állomás között vonatpótló buszokat állítottak be, az átszállások miatt harminc-hatvan, ritkán százhúsz-száznyolcvan perccel nőhet az esti vonatok menetideje.

Van baj bőven: a 100-ason fakidőlés, a 20-ason áramszedőtörés és felsővezetéki zárlat, a 35-ösön alámosás, Sajóecsegnél felsővezetékszakadás, Szendrőnél pedig biztberhiba nehezíti a közlekedést

A sajóecsegi állomáson villamcsapás következtében az áramszolgáltató felsővezetéke a vasúti felsővezetékre zuhant és azt leszakította, ezért Miskolc és Kazincbarcika között (92-es vonal) nincs betáplálás. Az este háromnegyed héttől a várhatóan az éjszakába, hajnalba nyúló helyreállításig Miskolc és Kazincbarcika között dízelvontatással közlekednek a vonatok.

A Miskolc-Tornanádaska vonalon (94-es) Szendrő és Edelény között biztosítóberendezési hiba lassítja a vonatokat, ezért néhány késő esti járat menetideje harminc-negyven perccel nőhet.

A záhonyi vonal sem úszta meg: Fegyvernek-Örményes állomás közelében egy fa dőlt a vasúti sínekre, a Nyíregyházára tartó, 616-os számú Rétköz InterCity elé, ami meg tudott állni az akadály előtt. Jelenleg mindkét sínpáron szünetel a közlekedés, de amint a tűzoltóság segítségével eltávolítják a fát, egy vágányon megindulhat a forgalom. A vonalon húsz-hatvan, esetenként nyolcvan-kilencven perccel nőhet a késő esti, éjszakai vonatok menetideje.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek