Ismét tüntetnek a budapesti taxisok

MTI/iho   ·   2016.04.26. 09:47
00kicsi

A tüntető taxisok szerint nemcsak a világszerte ismert Über, hanem rajtuk kívül több illegális személyszállító cég is működik az országban, és néhány látványos rendszámlevételtől eltekintve semmiféle komolyabb kormányzati intézkedés nem történt január óta. A demonstráció egységesebb a legutóbbinál: egyetlen cég sem tiltotta meg a részvételt.

A demonstráció reggel nyolckor a Hősök terén kezdődött, majd a Dózsa György út–Thököly út–Rákóczi út–Erzsébet körút–Teréz körút–Oktogon–Andrássy út–József Attila utca–Széchenyi István tér–Lánchíd–Clark Ádám tér–Fő utca–Bem rakpart–Batthyány tér–Fő utca–Clark Ádám tér–Lánchíd útvonalon jutnak vissza a Széchenyi István térig.

A tüntetés miatt terelve, járnak a 30-as, 30A, 230-as buszok, kihagyva a Damjanich utca/Dózsa György út megállót, a 16-os és a 105-ös buszok az Erzsébet hídra terelve járnak. A 15-ös és a 115-ös buszok útvonalát is módosították, nem érintik a Zrínyi utca, Dorottya utca (Vörösmarty tér M), Petőfi tér, Március 15. tér, Fővám tér megállókat. Lezárták a Lánchidat is, a 70-es, a 75-ös és a 78-as trolibusz, a 9-es a 15-ös és a 115-ös autóbusz vonalán megnövekedett menetidőre számítsanak. Akadozik az előrejutás a Nagykörúton és a Kiskörúton, valamint a Pesti alsó rakparton és a Budai alsó rakparton is mindkét irányban, illetve a Baross tér és a Hősök tere környékén. Aktuális információkat a BKK Facebook-oldalán olvashatunk.

A képre kattintva fotógaléria nyílik<br>(fotók: MTI/Máthé Zoltán)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!




Kapcsolódó hírek