Ismét üzemel a budapesti reptér mindkét pályája

MTI   ·   2012.02.17. 15:58

Péntek délután óta ismét üzemel a budapesti Liszt Ferenc repülőtér mindkét pályája, miután a repteret üzemeltető Budapest Airport (BA) megnyitotta a délelőtti intenzív havazás miatt lezárt egyes pályát is – mondta Hardy Mihály, a BA kommunikációs igazgatója.

A pályákról a havat eltakarították, a burkolat víznedves – tette hozzá. Hardy Mihály beszámolt arról, hogy a frankfurti repülőtéren zajló sztrák miatt a Lufthansa két járatát is törölte, a hamburgi járat pedig a havazás miatt nem indult el Budapestre. A budapesti reptéren ragadt Lufthansa-utasok elszállításán dolgozik a légitársaság: más cégekkel, vagy kerülő úton juttatják el az utasokat a célállomásokra. A Hamburgba tartó FTC-PLER kézilabdacsapatot busszal szállította Bécsbe a Lufthansa, onnan repülővel indulnak tovább Hamburgba.

Pénteken második napjába lépett a sztrájk a frankfurti repülőtéren, ahol a repülésbiztonsági dolgozókat tömörítő GdF szakszervezet felhívására kétszázan szüntették be a munkát. A péntek reggel 8 órakor kezdődött sztrájk este tízig tart. A péntekre tervezett 1082 járatból 282-öt töröltek.

Pénteken délelőtt a havazás miatt ideiglenesen le kellett zárni a budapesti reptér 1-es futópályáját. A Brussels Airlines brüsszeli, a Lufthansa frankfurti és düsseldorfi, valamint a Wizz Air milánói járata Budapest helyett Bécsben, a CSA pozsonyi járata pedig Pozsonyban szállt le.

Kapcsolódó hírek