Itt az első visszavont közbeszerzés

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2020.12.01. 09:00
clanek_elektro_doprava_02

Az idei várható bevételkiesés miatt Hradec Králové nem vásárol új buszokat.

A kelet-csehországi Hradec Králové (Königgrätz) közlekedési vállalata az első, amelyik úgy döntött, hogy visszavonja autóbusz-beszerzési pályázatát. A döntést azzal magyarázzák, hogy nem akarnak olyan beszerzést indítani, amire a későbbiekben valószínűleg nem lesz pénzük. Hradec Králové tehát az első olyan város, ahol a koronavírus-járvány okozta válság miatt nerm lesznek új buszok a városi tömegközlekedésben. Konkrétan három új dízel busz beszerzését mondták le, sőt a tájékoztatás szerint nem írják ki a jövő évben tervezett három csuklós busz beszerzésére vonatkozó pályázatot sem.

A közlekedési vállalat vezetőségének indoklása szerint óvatosságból döntöttek a beszerzési pályázat megszüntetéséről, illetve egy következő közbeszerzés kiírásának elhalasztásáról. A három 12 méter hosszú autóbuszra kiírt pályázatra négy jelentkező tett ajánlatot: a SOR, a Zliner (Iveco), a Scania és a Škoda Electric. A pályázat legnagyobb meglepetése éppen az utolsó gyártó, aki eddig autóbusztendereken nem indult. Most viszont a törökországi Temsa által gyártott buszokkal lépett versenybe. A Temsa Ulaşım Araçları török autóbuszgyártó 50 százalékos részesedését október végén vette birtokba a PPF Csoport, amelyé a Škoda Transportation járműgyártó is.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Nagyvasút Vasút Városi vasút

Külföldön nyomul a cseh vasúti ipar

iho/vasút   ·   2024.02.26. 10:00

Komoly árbevétel-növekedést ért el a cseh vasúti ipar. Az ágazat tavaly 130 milliárd cseh korona, mintegy 5,2 milliárd eurós összforgalmat könyvelt el, jelentős részben a külföldi megrendeléseknek köszönhetően. Lesz különvonat is, az Innotransra.